banner

Wat is CooL?

CooL betekent Coaching op Leefstijl. Het is een programma dat wordt aangeboden door een leefstijlcoach gedurende 24 maanden. Het bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Het is wetenschappelijk onderzocht en de eerste aanwijzingen zijn er dat het effectief is. \[bron] Het werkt dus! Daarom wordt het vergoed door de zorgverzekeraars in Nederland.

Wat doet een leefstijlcoach?

Positieve leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Een leefstijlcoach kan je helpen daarin keuzes te maken en in actie te komen. De leefstijlcoach helpt je om een doel te formuleren en concrete stappen te zetten op weg naar dat doel.

De vragen die daarbij aan bod komen:

Voor een indruk van een sessie met de leefstijlcoach kun je dit filmpje van de Nederlandse Zorg Autoriteit bekijken.

Wanneer mag ik meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Je kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelfgeformuleerde verbeterstappen. Alleen als je echt gemotiveerd bent, heb je kans van slagen.

Wat leer je in het leefstijlprogramma CooL?

Het programma heeft een totale looptijd van 24 maanden en bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele gesprekken. Doordat je gedurende twee jaar aan je gewoontes gaat sleutelen, kun je echt dingen veranderen en blijvend veranderen, zodat je niet in oude gewoontes terugvalt.

Aspecten die aan de orde komen:

De start van het volgende CooL programma is gepland voor Augustus/ September 2024.

Heb je interesse en kom je wel/niet in aanmerking voor het CooL programma, neem dan contact met me op. Voor beide situaties heb ik misschien een oplossing!

Mocht je (te) lang moeten wachten en wil je toch graag bij mij in een kleine groep starten, meld je dan aan, zodat je op de wachtlijst komt te staan en zeker bent van een plekje in de volgende ronde! In de tussentijd kan ik je ter overbrugging een kort persoonlijk traject aanbieden. (Zie ook Aanbod en advies)

Contact

Sandra van den Berg

Mijn naam is Sandra van den Berg en ik ben geaccrediteerd coach. Ik heb Stap voor Stap leefstijlcoaching opgezet om mensen te kunnen helpen.

Ik motiveer mensen een blijvend gezondere leefstijl op te pakken, op het gebied van bewegen, roken, alcohol, voeding en/of ontspanning.

Ik kan jou helpen om stap voor stap je gedrag te veranderen, passend binnen jouw eigen doel

Ik coach individuele cliënten, maar ook groepsgewijs, zowel fysiek als op afstand via Teams of Zoom, afhankelijk van jouw wensen en jouw manier van leren.

Het CooL leefstijlprogramma is bij mij kleinschalig: de groepsgrootte is beperkt tot 7 á 8 personen. Kleinschalig werken betekent voor mij meer tijd en aandacht per persoon.

I also coach in English: please use the English button at the top to see the website in English!